Képzési programok

A SZENZOR-METROLÓGIA Metrológiai Tanácsadó és Tanúsító Kft. az alábbi képzéseket hirdeti meg:
(A részletes leíráshoz klikkeljen a képzések elnevezésére, vagy töltse le a lap alján lévő képzési tájékoztatót!)

Igény esetén lehetőség van arra is, hogy a felsorolt képzési programokat cégük számára külön, kihelyezve tartsuk meg!


Tanúsítvány

A képzési programok végén tett vizsgát a SZENZOR-METROLÓGIA Metrológiai Tanácsadó és Tanúsító Kft. által kiadott magyar és angol nyelvű dokumentum tanúsítja.

Jelentkezés

Ajánlatunk elfogadása esetén javasoljuk a fenti, letölthető jelentkezési lapot lehetőleg minél hamarabb visszaküldeni, mivel a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk, illetve vesszük előjegyzésbe, ha a létszám betelt, vagy valamely képzési programot az itt megadott időpontban nem tudunk megtartani.

A képzési programban való részvétel díja

A megadott árak visszavonásig érvényesek, az ÁFA-t nem tartalmazzák.

Háttér információ

Az értéktermelő és értékmegőrző folyamatokat és különösen a különböző irányítási rendszereket (pl. ISO 9001, ISO/IEC 17025, ISO 10012 szabványok, vagy az MSA és SPC dokumentumok által meghatározott rendszereket) működtető szervezeteknél a mérések széles spektruma, nagy száma és esetenként bonyolultsága szükségessé teszi a metrológiai feladatok meghatározását, megosztását és a metrológiai ismeretek tudatos alkalmazását.

A metrológia - a méréstan, vagy méréstudomány - eredményeinek tudatos alkalmazása biztosítja a mérési eredmények kompatibilitását, széles körű, ellentmondásmentes felhasználhatóságát és illeszkedését a már meglevő és általánosan elfogadott kvantitatív, mennyiségileg meghatározott információk körébe. A mérési eredmények kompatibilitása szükséges feltétele a helyes döntéseknek, a termelési folyamatokba történő célszerű beavatkozásnak, a megfelelőség igazolásnak, a kalibráló- és vizsgálólaboratóriumok működésének, valamint a mennyiségi elszámolásoknak. A metrológiai funkciók meghatározására különösen az ISO 10012 szabvány hívja fel a figyelmet és a vezetői felelősségek közé sorolja a metrológiai feladat- és hatáskörök kialakítását, az ehhez az erőforrások biztosítását.

A kompatibilitás biztosításához a metrológiai ismeretek különböző szintje, illetve különböző metrológiai tudás alkalmazása szükséges a mérőeszköz felügyelői, a technikusi szintű metrológus, a metrológiai megbízotti/metrológusi és a laboratóriumi belső auditori, valamint a szakterület specifikus feladatok ellátása során.

 

A megadott árak visszavonásig érvényesek, az ÁFA-t nem tartalmazzák.