Szolgáltatásaink

 

Körmérés

Laboratóriumi körmérések szervezése, a laboratóriumközi összehasonlítások eredményeinek kiértékelése. Bővebben...

 

Oktatás

Metrológiai szakmai képzések, képzési szolgáltatások Bővebben...

 

Laboratóriumfelkészítés és audit

Kalibráló és vizsgáló laboratóriumok támogatása a tervezéstől a megvalósításon át az üzemeltetésig.

  • laboratóriumok belső, illetve független auditálása
  • ISO 10012 szabvány szerint működő mérésirányítási rendszerek kialakítása, auditálása
  • kijelölt/notifikált szervezetek teljes körű ellenőrzése a Magyar Köztársaság Nemzetgazdasági Minisztériuma megbízásából,
  • mérőeszköz felügyelet, vagy annak támogatása

 

Tanácsadás

Metrológiai problémák megoldása a legegyszerűbbektől a szinte megoldhatatlanokig.

  • metrológiai tanácsadás a vizsgáló- és kalibráló laboratóriumok, mérőszobák kialakításához, működtetéséhez, akkreditálásához az MSZ EN ISO/IEC 17025 szabvány és a járulékos nemzetközi, európai és hazai követelmény dokumentumok előírásai szerint,
  • metrológiai tanácsadás a mérési bizonytalanság meghatározásához, értelmezéséhez és a megfelelőség-értékelésnél a figyelembevételéhez,
  • metrológiai tanácsadás az ISO 9001 minőségirányítási rendszerek működtetésében a mérési folyamatok fejlesztéséhez, irányításához, a joghatással járó mérőeszközök kiválasztásához, a mérőeszközök ellenőrzési módjának meghatározásához, a kalibrálási eljárásainak kialakításához, a visszavezethetőség biztosításához, az újrakalibrálási időközök meghatározásához és folyamatos felülvizsgálatához,
  • metrológiai tabácsadás az autóipari beszállítók számára, különösen a statisztikai folyamatszabályozás (SPC) és a méréselemzési rendszer (MSA) bevezetéséhez és alkalmazásához

Belső audit

Leírás: Egynapos belső audit során szakértőnk az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabvány követelményei és a NAH várható elvárásai alapján megvizsgálja irányítási rendszerük dokumentációját, az eljárásokat, és a dokumentumokban leírtak megvalósulását.

Cél: Lehetőséget biztosítani Ügyfeleinknek, hogy előzetes, objektív belső audit során meg tudjanak győződni arról, hogy irányítási rendszerük megfelel-e az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabvány követelményeinek és felkészültek-e az akkreditálási folyamatra vagy a soron következő külső auditra.

Kinek ajánljuk: Minőségirányítási vezetőknek, laborvezetőknek.

Laborgyakorlat

Leírás: Az egynapos gyakorlat során szakértőnk oktatást tart arról, hogy az adott laboratórium MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 szabvány szerint kialakított eljárásaiban foglaltakat a gyakorlatban hogyan célszerű alkalmazni.

Cél: Szakmai segítséget nyújtani abban, hogy az adott laboratórium munkatársai el tudják sajátítani a megfelelő gyakorlatot, helyszíni konzultáció során választ kapjanak a mindennapi munkájuk során felmerülő gyakorlati kérdéseikre.

Kinek ajánljuk: laborvezetőknek, technikusoknak, mérőeszköz felügyelőknek

Workshop

Leírás: A rendszeresen megrendezésre kerülő egynapos workshopok témái az MSZ EN ISO/IEC 17025:2018 számú szabvány főbb követelményeihez kapcsolódnak.

Cél: Folyamatos szakmai fórum létrehozása, aktuális kérdések megvitatása, problémák megoldása, a workshop résztvevőinek aktív részvételével.

Kinek ajánljuk: minőségirányítási vezetőknek, laborvezetőknek, technikusoknak, mérőeszköz felügyelőknek

Konzultációs igény vagy kérdéseik esetén kérjük, keresse cégünket az alábbi elérhetőségek egyikén.

Vállalatunk híreiről, a soron következő workshop témájáról és időpontjairól, a körmérésekről és képzéseinkről weboldalunkon és hírlevelünkből tájékozódhat. Amennyiben rendszeresen olvasni kívánja hírlevelünket kérjük, weboldalunkon iratkozzon fel.

 

Társaságunk üzletpolitikája szerint nem csak kész megoldásokat kínál, törekszik arra is, hogy partnereink az átadott információk birtokában maguk, vagy segítségünkkel oldják meg metrológiai feladataikat.

A fenti cél elérése érdekében a gazdaság szereplői számára fontos metrológiai ismereteket és tapasztalatokat igyekszünk méltányos, elérhető áron átadni.